הכל התחיל לפני כ20 שנה ,,
פעם בשיגרת הקניות בשווקים שאלתי את מוכר התבלינים מה אתה מציע ללקוחות שלך לכח גברא? האיש צחק ולקח אותי הצידה שמעון לא שמעת על הזלוע? אמרתי לא! שורש הזלוע
מיד שלף מהמקרר שורש עבה וקפוא. נו ו,, מה זה ? הוא צחק ואמר זה השורש ,עבר הרבה עד שהגיע לכאן הישר מהרי סוריה הרחוקה דרך שווקי ירדן ובמסע הזה לשווקי השטחים לחברון בית לחם , שכם ומשם לצפון . ממש זוכר זאת כאילו לא עברו עשרות שנים . לקחתי את השורש הנדיר לידי ,מיד הרחתי לעומק ואז שאלתי אפשר לטעום ? אחמד המוכר מיד אמר נסה לא יקרה לך כלום . אלא שהשורש שזה עתה יצא מהמקפיא היה קשה לנגיסה ואז לקח אחמד סכין חדה ושלף חתיכה עסיסית .ואז הוא אמר בבטחון תלעס ותשאיר שם ,, אני כמובן מצייט ולועס ואז פתאום אני אומר ; אחמד זה חריף מאוד . תלעס אל תתאג זה בסדר . לא התווכחתי מיד שאלתי כמה? ואחמד השיב יקר! זה כמו זהב יקר,, נו בסדר אמרתי כמה? והא שקל את השורש ,חייך ואמר תן 500ש"ח .שלפתי שטרות שלא היו ואמרתי זה מה שיש קח והשאר חייב ,, יאללה בסדר אמר אחמד וסגר את השקית היטב ומיד עטף בעיתון גדול ושוב שקית .לך מהר תשים במקפיא .. ואני . אני כל הדרך חושב מה עושים עם זה כזה שורש ענק מה עושים???
ואז באותם ימים פקדתי את בית מדרשו של רבינו פרפ? זהר עמר שם רכשתי את ספר הרפואת של ר? חיים ויטל בו נמצאים מתכונים להפליא ובמיוחד מרקחות דבש למינהם קצת על הספר ;ד?ר יעל בוכמן ופרפ? זהר עמר ישבו וליקטו את כתבי ר? חיים ויטל שעוסק ברפאות וקבלה מעשית ואני שכל ימי חיפשתי חומר קריאה על רפואה יהודית מאוד התרגשתי הספר די מקיף ומפרט שם על חומרי גלם וצמחי מרפא ברפואה המסורתית הקדומה ועל שיטות ריפוי והכנת תכשרים כגון אלקסיר, מרקחות, תזונה בריאה ועוד .. לא בזבזתי זמן ומיד החלתי בעשייה . את שורש הכלך החרמוני ראשית הפשרתי ואז קצצתי יפה ודק . את השורש הקצוץ הכנסתי לסיר ובו דבש טהור ונתתי לזה לעבוד מספר ימים . לאחר שבוע השורש פירק עצמו לתוך הדבש ואז החלטתי לחזור שוב לאחמד מהשוק והפעם עם פנקס ועט . שאלתי אותו איזה עוד צמחים השתמשו בהם לאותה מטרה ? ואז הוא אוסיף ואמר יש את הג?נסיג, הג?ינגר ,הל , ציפורן , קינמון, גרגיר הנחלים שקד, אמרתי לו זהו הבנתי תודה כמובן שיש עוד צמחי מרפא כגון דודא רפואי, אתרוג,שומר קוטב מצוי ועוד.. הפעם חזרתי לקלינקה שלי אז בנהריה והכנתי מצויים מצמחי המרפא הנ?ל על מנת לשלבם במרקחת הזלוע - הכלך החרמוני ,כך זה עשרות בשנים אני רוקח פרומולה אדיר ומועילה לכח גברא משלי ובית מרפא הבושם .מאז המלחמות בהרי סורה המורדים בסוריה השמידו את כל שדות הזלוע ולמזלי זה שנים שאני מטפח חלקת בר של כלך חרמוני ישראלי ברמה. של ידידי רועה הצאן מוסטפא ממג?דל שמס . כמובן שצמח בר זה מוגן וגידולו של חברי הוא גידול פרטי ,עלי לציין שבמהלך השנים אני יותר מבין על צמח נפלא זה כלך חרמוני וכל הזמן יוצאים מחקרים עליו מה עוד שאת הכלך אני משתדל ללקוט בר משטח מרעה של ידידי מוסתפא בהרי הגולן ובעיקר את הזרעים. לאחרונה יצא מחקר על זרעי הכלך החרמוני ועל פעילותם ומאז אני לוקט את הזרעים ומפיק מהם שמן איכותי של כלך חרמוני ואף טינקטורה פעילה וחזקה אותה אני מלשלב לתוך מרקחת הכלך החרמוני דבש הזלוע
רוצים לדעת עוד על הכלך החרמוני ובמיוחד על נפלאות דבש הזלוע
אשמח לעזור ; שמעון שמלה הרבליסט -0505211607,04-9952122,
מרפא בצמחי מרפא של א?י
מנהל מרפא הבושם בקיבוץ כברי
Www.mrphbosem.com
שמעון שמלה מרפא הבושם